Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@03:20:00 GMT

صنایع کشور حمایت چندانی از فناوری پهپاد نمی کنند

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۳۹۹۵۰۴

صنایع کشور حمایت چندانی از فناوری پهپاد نمی کنند

اصفهان - ایرنا – دبیر علمی مسابقات جام ملی 'سرعت پهپادها' گفت: دانشگاه ها حامی بزرگ فناوری پهپادها در کشور هستند اما صنایع، حمایت چندانی از آن نمی کنند.

پهپاد، پرنده هدایت پذیر از دور یا هواپیمای بدون سرنشین است که علاوه بر کاربرد نظامی در برنامه های غیرنظامی مانند امداد و نجات، خاموش کردن آتش یا عرصه های خطرآفرین برای پرواز خلبان ها، شناسایی حوادث غیرمترقبه طبیعی و تحقیقات علمی و زیست محیطی استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش ایرنا، علی فرقانی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در دانشگاه اصفهان افزود: ظرفیت علمی و فناوری بسیاری در بخش صنایع هوا و فضا از جمله پهپادها در دانشگاه های کشور وجود دارد اما صنایع و حتی برخی از دستگاه های اجرایی و سازمان ها به سمت استفاده از آنها نرفته اند.
وی با بیان اینکه بخش رُباتیک یکی از سازمان های امدادگر کشور بجای استفاده از توان داخلی به سمت خرید ربات های اروپایی رفته است، تصریح کرد: دانشجویان و شرکت های دانش بنیان کشور می توانستند این ربات امدادگر را با هزینه بسیار کمتر، طراحی و تولید کنند.
این فناور دانشگاه اصفهان با اشاره به کاربرد پهپاد در بخش هایی مانند نیروی انتظامی، هلال احمر، اورژانس، آتش نشانی و محیط زیست گفت: بسیاری از جوانان فعال در این عرصه خواهان حمایت معنوی و تامین تجهیزات مورد نیازشان هستند.
فرقانی همچنین با اشاره به برگزاری مسابقات جام ملی'سرعت پهپادها' در دانشگاه اصفهان افزود: ما از 73 سازمان و ارگان دولتی و خصوصی خواستار همکاری برای برگزاری این مسابقات شدیم اما بشکل عجیبی، بسیاری از آنها از همکاری با ما سرباز زدند.
وی با اشاره به اینکه مسابقات جام ملی سرعت پهپادها دارای سه بخش رقابتی در زمینه های سرعت، امداد و نجات و پروازهای نمایشی است، خاطرنشان کرد: رقابت های سرعت با چالش پرواز در شب همراه خواهد بود.
دبیر علمی مسابقات جام ملی سرعت پهپادها افزود: لیگ امداد و نجات نیز شامل عملیات امدادرسانی و شناسایی مصدومان، شناسایی مناطق حادثه دیده صنعتی و موارد محیط زیستی و لیگ پروازهای نمایشی بر اساس مهارت پروازی خلبان برنامه ریزی شده است.
وی همکاری فدراسیون جهانی رُباتیک با این مسابقات را یکی از ویژگی های برجسته آن عنوان و تصریح کرد: شاخه آسیایی این فدراسیون تحت حمایت کشورمان و کمیته رباتیک جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.
فرقانی با تاکید براینکه اصفهان، قطب صنعت هوا و فضای کشور است، افزود: بسیاری از تیم ها و رتبه های برتر کشور و حتی بین المللی از این استان است و انتظار می رود مسئولان و رسانه ها حمایت بیشتری از فعالان این عرصه بعمل آورند.
سومین دوره مسابقات جام ملی سرعت پهپادها به همت معاونت فرهنگی دانشگاه اصفهان و با همکاری فدراسیون جهانی رباتیک(فیرا)، ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران از 21 تا 23 آبان امسال در این دانشگاه برگزار می شود.
دانشگاه اصفهان با 70 سال قدمت بعنوان یکی از دانشگاه های جامع و برتر کشور دارای حدود 15 هزار دانشجو و 660 عضو هیات علمی است.
6027/3011

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي پهپاد اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۹۹۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به منظور توسعه کمی و کیفی پژوهش‌های بین‌رشته‌ای بالینی، گسترش خدمات و فناوری‌های نوین و توانمندسازی نیروی انسانی در زمینه علوم شناختی و اعصاب، مراحل احداث مرکز ملی نوآوری مغز در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر تهران درحال اجرا است.

مرکز ملی مغز به عنوان یک مرکز پژوهشی، آموزشی، درمانی، توانبخشی، ترجمان دانش و تولید فناوری‌های نوین در زمینه اختلالات عصبی و سلامت مغز به صورت کنسرسیومی از دانشگاه‌ها و کادر علمی و آموزشی مرتبط با مطالعات بالینی و پایه مغز و اعصاب و حوزه‌های مرتبط در دانشگاه‌های وزارت بهداشت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی ایجاد و فعالیت خواهد داشت.

ماهیت اصلی مرکز ملی مغز، عملی کردن دیدگاه همکاری‌های علمی و تحقیقات بین‌رشته‌ای و نزدیک کردن فضای علوم پایه و بالینی است. این مرکز به عنوان یک واحد مستقل با تمامی دانشگاه‌ها و مراکز علمی همکاری‌های علمی و فناورانه خواهد داشت و برای قسمت درمان با بیمارستان چندتخصصی متعلق به دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر در تعامل خواهد بود.

مراحل اجرایی ایجاد مرکز ملی مغز هم اکنون با ۳۰ درصد پیشرفت عمرانی طرح و تشکیل هسته‌های تخصصی با حضور متخصصان بین‌رشته ای، تفاهم همکاری با شرکت‌های فعال درحوزه نوروتکنولوژی و مراکز علمی از جمله آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز و همکاری با انجمن جهانی آلزایمر و شروع اجرای پروژه پیشگیری از افت عملکردهای شناختی سالمندان در ایران دردست اقدام است.

همزمان با اجرای این برنامه، دو فراخوان در حوزه توسعه نوروتکنولوژی برگزار و کتاب کار «ذهن فعال» در سالمندی نیز انتشار یافته است و تلاش‌هایی نیز برای همکاری در برگزاری مدرسه علوم اعصاب اجتماعی، تدوین پروپوزال بانک داده جامع عصبی ایرانیان در مرحله ثبت، تأسیس آزمایشگاه فوتوبایوماجولیشن و درد نیز انجام شده است.

در راستای اجرای این طرح ملی شماری از پزشکان پژوهشگر جذب و همکاری با اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و فنی نیز انجام شده و ۲۰ پروژه تحقیقات کاربردی درحوزه های اولویت دار، فعالیت کمیته عصب روانپزشکی دستیاران روانپزشکی و تدوین برنامه کمیته دستیاری نورولوژی، راه‌اندازی پروژه نوراکس در قالب دوره‌های تربیت پژوهشگر و فناور و همچنین راه‌اندازی وب سایت و شبکه‌های اجتماعی مرکز از دیگر اقدامات در راستای ایجاد مرکز ملی مغز نیز صورت گرفته است.

کد خبر 6098081

دیگر خبرها

  • آغازهمایش بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • مُلک و مِلک مولود مانای معلم است
  • رویکرد منطقی، احترام به حقوق ملت‌ها در استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای است
  • رسانه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • پایگاه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان | گزارش مهم یک پایگاه تحلیلی نظامی
  • حرکت جدی بنیاد ملی علم ایران به سوی تولیدات فاخر علمی است
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور